Rreth shoqates

Shoqata Humanitare KORETINI që nga viti 2015 ne shumë aspekte të organizimit dhe funksionimit ka dëshmuar se është një organizmit i fuqishëm i diaspores së fshatit Koretin. Kjo shoqatë ka arritur të jetë boshti kryesor i shumë organzimimeve si ne diaporë, poashtu edhe në Koretin duke arritur të krijoj edhe nje lidhshmeri për ti bashkuar në një vend Koretinasit kudo që janë.

Informata

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

Fshati

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

Projekte

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

RRETH FSHATIT KORETIN

Përveq aktivitetit bazik për mirmbajtjen e fshatit permes punëtorëve të rregullt, diaspora e Koretinit ka arritur të i dal në ndihmë disa rasteve në nevojë në fshatin Koretin.

Historia

Zhvillimi historik i vendbanimit Lokaliteti i këtij fshati në kohërat e lashta ishte i mbuluar me ujë, ndërsa vendbanimi ishte i vendosur në kodrat e afërta. Pas tërheqjes së ujit përmes të grykës së Konçulit, kjo pjesë shëndrrohet në moçale, e pastaj thahet dhe ngritet vendbanimi i sotëm.

Gjeografia

Pozita gjeografike dhe madhësia e territorit Fshati Koretin shtrihet 6 km ne jug-lindje të qytetit të Dardanës, dhe 24 km larg nga qyteti i Gjilanit, qendrës rajonale të Anamoravës. Është vendbanim fushor, mjaft i madh, i tipit të grumbulluar. Sipërfaqja e Koretinit është 1127 ha, 23 ari, 70 m2.
Koretini ka rreth 800 shtëpi të banuara.

ekonomia

Nga transformimit për fat të keq u mbyll fabrika e qeramikës në vitet 90. Shumica e banorëve humbi pastaj punën, ndërmarrjet e vogla zejtare mund të gjenden në Koretin, sidomos përgjatë rrugës kryesore.

Kultura

Që nga viti 1974 ishte KF Bashkimi themeluar. Ky klub futbolli kishte krijuar një njohje të lartë në rajon tashmë në vitet 80. Klubi momentalisht ka një ekip të parë. Në të ardhmen duhen te integrohen ekipe për të rinj në këtë klub të futbollit.

projektet fshatit Koretin

Lexo më shumë.
Lexo më shumë.
Lexo më shumë.

Komentet e shoqatës

Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aene sollic consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed nibh vel a sit amet nibh vulputate. Lorem Ipsn vel velit auctor aliquet. Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.

Bëhu donator !

Dashamirë mund të mbështesin ose të sponsorizojë shoqatës tonë me një kontribut. Këtu mund të regjistroheni.

Më shumë për ne

Na kontaktoni