Projekti 01

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt
ut labore et dolore magna aliqua

Projekti 02

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt
ut labore et dolore magna aliqua

Projekti 03

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt
ut labore et dolore magna aliqua

Aktivitete aktuale ne fshat

Ndërtim Shtëpie per një bashkëfshatarë me nevojë:
Aksioni „Fadil Kovani“

Këtë vit, një kerkesë për një ndihme shoqatës i erdhi nga Fadil Xhevat Kovani nga Koretini. Fadili Kovani, i njohur dhe i dashur për
të gjithë Koretinin, Kamenicën e ndoshta edhe me gjerë jetonte me gruan e tij në një shtëpi me kushte shume te veshtira.
Mundsia që Fadili vet të ndertonte një shtëpi të re me kushte me te mira ishte shume e vogël sepse Fadili nuk kishte nje marrdhënie
te rregullt pune, prandaj ai kerkoi ndihmë nga Shoqata Humanitare KORETINI që ti dalin në ndihmë. Me të marrë kërkesën kryesia e shoqatës, shqyrtoi dhe vendosi që ta publikoj për antarësin e vet dhe me gjerë aksionin “Fadil Kovani“. Pas publikimit të aksionit, njerzit e vullnetit të mirë, diapsora e Koretinit, njerz të deshmuar për ndihmë dhe huimanitet dhe jo vetem nga diaspora e Koretinit por edhe me gjerë filluan të ndihmojnë me mjete financiare dhe për të nisuar punimet për ndertimin e shtëpisë së Fadil Kovanit. Për të udhëhequr dhe mbikqyrur punimet gjatë ndertimit të shtëpisë, në bazë vullnetare u angazhua Ahmet Haxhiu të cilin e falenderojmë në emer të Shoqatës Humanitare “Koretini” për angzhimin e tij. Shtëpia e Fadil Kovanit do të ndertohet deri ne nivelin sa të jetë e gatshme për banim dhe keshtu Fadilit dhe familjes se tij ti krijohen kushte me të mira banimi. Shoqata Humanitare KORETINI falenderon të gjithë antarësinë e vet, të gjithë ata që ndihmuan në aksionin “Fadil Kovani“, ata që ndihmuan në aksionet e tjera si dhe të gjithë njerzit e vullnetit të mirë që japin diqka nga pasuria e tyre për ti ndihmuar njerzit në nevojë.

Lista e Personave qe me ndihmen e tyre e mundsuan ket projekt shembullor:

Ndihma e personave nga diaspora
Ndihma nga Kosova (financiare)
Ndihma nga Kosova ne forma te ndryshme

Na kontaktoni